Kusadasi destinatie de vacanta in aceasta vara

Statiunea Kusadasi  este situata pe tarmul egeean al Turciei, la 95 km sud de Izmir si reprezinta centrul districtului cu acelasi nume din Provincia Aydin. Principala ramura economica a regiunii este turismul.

Numele actual al statiunii dateaza de la inceputul secolului 20  (se traduce prin Insula pasarilor), iar in era bizantina se numea Ephesus Neopolis, pentru ca mai tarziu navigatorii genovezi si venetieni sa o numeasca Scala Nuova.

In timpul Imperiului roman, la inceputurile crestinismului, prin aceste locuri au fost  Sf. Ioan Evanghelistul si Sf.  Fecioara Maria. Mai tarziu, in evul mediu aici a fost un port al piratilor. Din anul 1086, Kusadasi va fi stapanit si controlat de turcii otomani si va constitui o importanta ruta comerciala spre Orient. Sunt multe marturii istorice in regiune. In epoca moderna, incepand cu anii ’70 regiunea s-a transformat rapid dintr-un district rural unde principala ocupatie era cultivarea fructelor, intr-un mic oras turistic, pentru ca dupa 1980 sa devina un centru important al turismului de masa. Petrecerea unui sejur in Kusadasi nu inseamna numai plaja, ci si shopping, excursii, sport si relaxare activa la preturi competitive, in hoteluri unde confortul se impleteste cu eleganta si inalta clasa a serviciilor si cu renumitul regim All inclusive turcesc.

Agentia noastra va propune mai multe posibile gazde ale vacantelor dvs. cum ar fi: hotelul Dabaklar 4*,  Charisma Deluxe 5*,  Aqua Fantasy Aquapark  Hotel&Spa 5* sau hotelul Vista Hill 5*.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *